Presentatie over Zuidelijk Stationsgebied Reageren uitgeschakeld

Tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering  (3 april) heeft de projectmanager Spoorzone van de gemeente Gouda een presentatie gegeven over de laatste stand van zaken in de spoorzone. Naast het Huis van de Stad verrijst in rap tempo het kantoorgebouw van Technolution met daarachter de parkeergarage. Aan de westzijde zal binnenkort gestart worden met de bioscoop en wordt de stationsingang verder aangepakt.

De heer Hendriks van Multi Vastgoed presenteerde de plannen specifiek voor het zuidelijk stationsgebied. Het zijn Ontwikkelingsplannen voor een grote supermarkt en parkeergarage op de plaats van het huidige  busstation. Op de locatie Vredebest, achter de kerk zijn winkels met woningen erboven gepland.
Na deze presentatie kwamen er vele vragen vanuit de raad. Een aantal raadsleden vroeg zich af of zo’n grote supermarkt (600 m2 oppervlakte) wel echt noodzakelijk is in dit gebied. De meeste vragen gingen echter over de verkeersafwikkeling in het gebied. Multi Vastgoed heeft toegezegd een verkeersonderzoek ter informatie naar de raad  te sturen.

Een verlenging van de Van Hofwegensingel gaat in de plannen niet door, liet wethouder Ruwhof weten, vanwege het feit dat de raad zelf de financiën hiervoor geschrapt heeft bij het vaststellen van de begroting 2013. Op het Raadsinformatiesysteem is de presentatie te bekijken en binnenkort ook het verkeerskundig onderzoek.

Klik hier om de presentatie te bekijken.

Hier kunt u downloaden

Hier kunt u verschillende brieven downloaden

Raadsvergadering