Burendag in Nieuwe Park

Crabethstraat, Crabethpark, Vredebest en Kattensingel.

Zaterdag 22 september was het weer nationale burendag. Een initiatief van het Oranjefonds en Douwe Egberts. De sfeerdames hadden ook dit jaar weer wat gezelligs bedacht. Eerst de wijk opschonen. Daarna even koffie en thee met wat lekkers gemaakt door Mare, Melinde en Isabel (jonge wijkbewoonsters), erg lekker. Vervolgens was het tijd voor het project ‘Plant een stek op een boomplek’. Rondom de platanen ontstonden gezellige minituintjes, nog niet alle boomvakken zijn aan de beurt gekomen dus als u nog tijd en zin heeft! Het spreekt voor zich dat de tuintjes ook goed onderhouden gaan worden. De tuin van bureau Jeugdzorg aan het Crabethpark werd ook grondig onder handen genomen. Daarna was er nog tijd voor de zelf meegenomen drankjes en hapjes. Het was een gezellige zonnige middag.

Als u er dit jaar niet bij kon zijn, volgend jaar gaan we de burendag tijdens de singelloop or-ganiseren dat is altijd de 2e vrijdag van september. Die datum kunt u alvast in de agenda schrijven.

Van Bergen IJzendoornpark 19 t/m 51

Burendag 2012 werd op een zonnige zaterdag 1 september gehouden, wederom georganiseerd door Geri en Marijke van Ittersum. Op zes achtereenvolgende adressen konden de buren weer terecht voor een drankje en een hapje, waarbij het laatste huis een waardige afsluiting was van dit running dinner: Huize Elisabeth. Ook dit jaar was het, met elkaar lopend van het ene huis naar het andere, een geanimeerd “gluren bij de buren”.