Burendag

24 september van 11.00 tot 15.00 uur is het weer zover, dan is het weer burendag. Rondom de blokwoningen zijn er weer allerlei activiteiten om de buurt mooier te maken. Dit jaar hebben we onder andere de Roos van Dekemastraat als speerpunt; hier willen we van start gaan om de straat en het veld wat aantrekkelijker te maken en deze langzaam om te toveren tot een gezellige buurtbinnentuin. Inmiddels zijn bijna alle veldjes bij de blokwoningen opgeknapt maar blijft de Roos van Dekemastraat een beetje achter. Nu de Goudse Waarden het gebouw op de Winterdijk gaat sluiten zal er minder zwerfvuil voor scholieren zijn. Inmiddels zijn we bezig met enkele bewoners uit de straat om leuke ideeën te ontwikkelen en uit te voeren.

Daarnaast gaan we natuurlijk verder met de groene speeltuin. We gaan de hinkelbaan voegen en plaatsen, een insectenhotel bouwen, de moestuinbakken herplanten met kruiden en kleine onderhoudswerkzaamheden verrichten.

Enkele jaren geleden hebben we leibomen geplaatst langs de Winterdijk en de Ferdinand Huyckstraat. Die gaan we snoeien, opnieuw leiden en ook de raamwerken worden hersteld. We gaan de bodem voeden zodat ze volgend jaar goed met fruit komen te staan. Want de afgelopen jaren is gebleken dat de grondkwaliteit zo slecht is dat planten nauwelijks aanslaan. Dus daar gaan we dit jaar in investeren zodat alles mooi blijft groeien en alle inzet niet voor niets is.

Natuurlijk kunnen we al deze activiteiten niet alleen.  We kunnen alle hulp gebruiken, ook al is het maar voor een uurtje. Dus heb je zin om je handen uit de mouwen te steken om alles een beetje mooier en gezelliger te maken dan ben je van harte welkom. Kom gezellig buurten. Je kunt helpen bij de volgende activiteiten:

Voegen van de mozaïek tegels, herinrichten van de moestuinbakken, snoeien van de leibomen, repareren van de raamwerken, verdelen compost, aanbrengen bodembedekking bij de groene speeltuin, bouwen van het insectenhotel, bouwen van de zithoek voor de Roos van Dekemastraat, planten verplanten en nieuwe planten, je eigen stukje tuin opknappen zodat de hele buurt weer opknapt, koffie maken en uitdelen of iets lekkers maken voor de harde werkers.

Ook al woon je niet in de betrokken straatjes toch ben je van harte welkom om je in te zetten en mee te doen, want burendag is voor de hele buurt.