Jaarlijkse wijkschouw buurtpreventie met Cyclus

Wanneer:
12 oktober 2012 @ 11:00 – 13:00
2012-10-12T11:00:00+02:00
2012-10-12T13:00:00+02:00
Waar:
H.J. Nederhorststraat
2801 Gouda
Nederland
Contact:
Wijkteam Nieuwe Park

De schouw van dit jaar is op vrijdag 12 oktober a.s. gepland. De start is in de H.J. Nederhorststraat om 11.00 uur; op het Stationsplein eindigt de schouw.

Als eerste lopen we het ‘Rode Dorp’ door. Via de Kanaalstraat en de Gouwe naar het Nieuwe – en “Oude” Park. Vervolgens door de van Strijenstraat naar de Kattensingel met uitstapjes naar de Van Swietenstraat en de Crabethstraat. Op het Kleiwegplein naar de Vredebest en de Spoorstraat om op het Stationsplein te eindigen. Het doel van de schouw is de leefbaarheid van onze mooie wijk te verbeteren. Wat we doen is het signaleren van tekortkomingen op allerlei gebied, deze vervolgens te rapporteren en op-lossingen aan te dragen.

WERKWIJZE
Sinds de oprichting van het Buurtpreventieteam – in juni 2004 – gaat eenmaal per jaar een aantal leden van het team een middag de wijk in vergezeld door Piet Streng van Cyclus. Dit is van belang voor ons team én voor Cyclus doordat op deze manier de lijnen kort zijn en dit het werken voor zowel Cyclus als voor het Buurtpreventie-team makkelijker maakt. Onze notulist Irene Tielman noteert alle onvolkomenheden die we tegenkomen. Deze lijst gaat in zijn geheel naar het KCC (Klant Contact Centrum, vroeger het MOG) en ook rechtstreeks naar Cyclus.

De opgestelde lijst wordt in de eerstkomende vergadering besproken en in de loop van het jaar afgewerkt door de betreffende instanties: Cyclus met Piet Streng, de politie met Rob van Riel of Henk Graafland en Stadstoezicht met Fred Starreveld. In iedere vergadering krijgt de lijst opnieuw aandacht om te zien wat inmiddels is afgestreept door Cyclus en andere instanties en wat er nog gedaan moet worden

WAT WORDT GESCHOUWD? ……….”ALLES”!
De schouwronde start in de H.J. Nederhorst-straat om 11.00 uur en duurt soms meer dan twee volle uren. Af en toe splitsen de leden zich op om echt alle straten in ogenschouw te kunnen nemen. Wij nodigen iedereen uit die iets in de wijk heeft gezien dat de aandacht verdient dit tijdens deze tocht te melden aan het team. We lopen altijd een vaste route.

WAT KUNT U ALS BEWONER DOEN……?
Sinds 2004 wordt de gehele wijk jaarlijks ge-schouwd. Er is heel veel verbeterd in de loop van die jaren. Alles staat rechtop, graffiti wordt steeds weggehaald, groen wordt beter onderhouden, etc, etc. Er is echter ook een verslechtering te constateren. Sinds vorig jaar wordt een toename van de hoeveelheid zwerfvuil in de gehele wijk geconstateerd. Niet alleen de fietsroute van de scholieren, ook elders op straat, in struiken en sloten.

U als wijkbewoner kunt ook zèlf het hele jaar door melden bij:
– het “Klant Contact Centrum” (KCC, vroeger MOG) – tel 140182
– of via de website van de gemeente
Licht daarbij eveneens uw straatcontactpersoon in. Dan wordt de melding in de eerstvolgende vergadering besproken (lijst met telefoonnummers en adressen staat op de achterpagina van deze wijkkrant).

TENSLOTTE
Mocht u geen gelegenheid hebben met de schouw mee te lopen dan kunt u ook uw opmerkingen op een ander tijdstip schriftelijk of mondeling aan uw straatcontactpersoon doorgeven.
Graag zien wij u op vrijdag 12 oktober a.s. om 11.00 uur in de H.J. Nederhorststraat óf anders ergens ‘onderweg’ als we bij u in de buurt lopen!