Eco kids

Wanneer:
7 mei 2014 @ 15:00 – 16:30
2014-05-07T15:00:00+02:00
2014-05-07T16:30:00+02:00

Wijziging in het programma
Dit voorjaar zijn er weer nieuwe ecokids activiteiten in het Nieuwe Park. Dit keer zullen de activiteiten niet in Gouwestein zijn, omdat er op dat moment daar verbouwd wordt. We gaan naar de Bruisplaats op de Vredebest. De activiteiten vinden plaats tussen 15.00 en 16.30uur en het programma is voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar. Het doel van deze middag is de betrokkenheid van kinderen in de wijk te vergroten en ze laten ervaren wat er allemaal om hen heen gebeurt.

Het programma ziet er als volgt uit:
7 mei

  • Op deze middag gaan we zelf een kruidenegel in elkaar knutselen en leren we alles over verschillende kruiden. De kruidenegel kun je in de keuken zetten of in de tuin.

14 mei

  • Deze middag wordt een combinatie van groengraffiti en water. Daarbij gaan we saaie hoekjes opfleuren. We maken dan een mini tuintje bij een kapotte stoeptegel of in een hoekje bij de regenpijp. Maar die middag gaan we ook van alles leren over water. Dus neem ook je laboratorium jas mee!

21 mei

  • Deze woensdagmiddag gaan we op excur-sie! We gaan naar de kinderboerderij in Boskoop. Daar gaan we op bezoek bij de egelopvang en iets leren over hoe egels leven en hoe je voor egels kunt zorgen die bij jou in de omgeving wonen.

Mocht je zin hebben om met je zoon of dochter mee te komen dan ben je van harte welkom want zonder een helpende hand kunnen we dit programma niet mogelijk maken. Heb je nu geen kinderen in deze leeftijdscate-gorie maar vind je het leuk om de kinderen iets van deze wijk en de natuur te laten zien dan ben je ook van harte welkom om te helpen.
Je kunt je opgeven bij Anne-Marie Blok of Manon Vonk