Opening volière

De volière is af. Ruim tachtig vogels en de kippen zijn hartstikke blij met hun nieuwe huis. Dat is duidelijk te horen aan het vrolijke gekwetter van de parkieten, kanaries, diamantduiven en zebravinken. De verhuizing kon niet langer wachten want het broedseizoen is begonnen. Ze hebben z’n 6 maanden gelogeerd in een volière een paar huizen verderop.

Manon, Paula, George en Jan zijn de vaste vrijwilligers die al jaren het onderhoud van de volière doen. Vlak voor de verhuizing hebben zij met hulp van 5 extra vrijwilligers (NLdoet) de volière ingericht. De nestkasten zijn opgehangen en een waterornament is geïnstalleerd. Fraaie takkenbossen maken het vogelverblijf compleet. De volière lijkt aan de voorkant weinig veranderd. ODMH heeft erop toegezien dat de uitstraling bij het oude blijft. Oude foto’s kwamen tevoorschijn en de groen/witte latjes kwamen terug. Maar achter de origineel ogende voorkant is een mooie en hygiënische werkruimte gecreëerd. Ruim 5 jaar geleden werden de plannen voor de renovatie gemaakt. Want zo kon het niet langer, was men van oordeel. Het waren onhygiënische toestanden. Hele kolonies muizen aten zich door het verrotte hout naar binnen. Maar de renovatie werd vertraagd toen bleek dat de volière een monumentale status had en er extra eisen werden gesteld.

Officiële opening
Maar nu staat hij er, een prachtige volière, een juweeltje in het park. Op maandag 8 april is om 15.00 uur de officiële opening. Wethouder Thierry van Vugt zal de openingshandeling verrichten. U bent hierbij van harte uitgenodigd.