Mozaïk Sofa

mei 2020

Het heeft even geduurd, maar ondanks alle coronatoestanden is de mozaïek sofa zover voorbereid dat we van start kunnen gaan. De afgelopen weken is hij gegoten en opgetekend. Nu is het onze beurt om de afwerking te gaan doen. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, daar hebben we jullie hulp bij nodig! Vind je het leuk om creatief bezig te zijn, zoek je een nieuwe hobby, heb je altijd al willen leren mozaïeken of zet je je graag in om de buurt wat mooier te maken? Kom dan helpen met het mozaïeken van de sofa.

Omdat de sofa voor alle bewoners in de wijk is, mogen ook (bijna) alle bewoners van 8 tot 88 er aan mee werken. De jonge mozaïekers van 8 tot 15 mogen alleen mee helpen onder begeleiding van een ouder die ook mee doet. Op welke momenten er gemozaïekt gaat worden is nog niet duidelijk. Dat hangt af van het aantal inschrijvingen en waar dan de behoefte aan is.

Workshop Mozaïeken
Omdat mozaïeken niet alleen een ontspannen hobby is maar ook een vak, is het belangrijk om een basiskennis op te doen voordat je aan het werk gaan. Dus wil je meedoen dan is het volgen van een workshop noodzakelijk. De mozaïeksteentjes moeten goed en op de juiste plaats gelijmd worden zodat de sofa jarenlang kan schitteren bij de volière.
De workshops worden gegeven door kunstenaar Marlinda Weijers, zij heeft jarenlange ervaring met mozaïeken en het geven van mozaïekworkshops. Zij is ook betrokken geweest bij de twee andere mozaïekbanken die in Gouda staan. Je kunt haar werk bewonderen op www.wolkenvanger.com.


Locatie en data
De workshops gaan plaatsvinden bij Unit4Art op het stationsplein en voldoen natuurlijk aan de voorschriften van het RIVM. Je kunt je inschrijven voor de volgende data:
dinsdag 23 juni van 19.00 tot 21.00 uur
zaterdag 27 juni van 10.00 tot 12.00 uur
vrijdag 3 juli van 15.30 tot 17.30 uur

Er kunnen maximaal 6 deelnemers per workshop ingeschreven worden. Deelname is gratis. Mocht alles vol zitten dan worden er extra workshops gepland.

Aanmelden
Heb je zin om mee te doen, meld je dan aan bij Marrianne 06 23507934 of Manon 06 40281883. Wij zijn blij dat we ondanks de coronamaatregelen toch van start kunnen gaan, hopelijk jullie ook!

maart 2020

Omdat de wereld even stil staat, staan de ontwikkelingen rondom de mozaïekbank ook een beetje stil. Er wordt nog druk gewerkt aan het ontwerp. Daarna wordt alles stopgezet. Voor nu is het wijs om even niet met elkaar in een kleine ruimte te gaan mozaïeken.

Mochten we creatieve oplossingen kunnen bedenken waardoor we toch aan het werk kunnen, dan gaan we zeker van start.

januari 2020

De voorbereidingen voor de mozaïek sofa liggen ook niet stil. Zoals het er nu naar uit ziet zal de bank begin april geleverd worden.

december 2019

Het wijkteam heeft de bank eindelijk kunnen bestellen! Voordat dit kon gebeuren moest er nog het een en ander geregeld worden. Zo hebben we met de gemeente overleg gehad over de vergunning en over de fundering. Ook moesten de omwonenden hun instemming geven. De bank komt te staan bij de volière op de plaats van de houten bank.

Levering en ontwerp
De bank zal maart/april geleverd worden. Het ontwerp van de bank zal gemaakt worden door een kunstenaar uit de regio. Gouda heeft al twee mozaïekbanken, namelijk één in het Regentesseplantsoen en één op het Erasmusplein, naast de Garenspinnerij.

Workshop
Er zitten heel veel uren werk in een mozaïekbank. Er zullen veel helpende handjes nodig zijn. Ervaring is niet nodig. Er zullen enkele workshops gegeven worden om het te leren. De oproep hiervoor komt in de wijkkrant van februari.