Het Rode Dorp

Zie voor meer informatie: de website Parkwijk

2013
Januari

We hebben het bericht ontvangen dat de werkzaamheden in het Nieuwe Rode Dorp allemaal zijn afgerond. Alles wat in de openbare ruimte is aangebracht, zoals het groen en speelvoorzieningen, is overgedragen aan de gemeente en/of aan Cyclus. En zoals we al eerder hebben aangegeven vinden wij dat het project mooi is afgerond, dus onze waardering en complimenten gaan naar Dura Vermeer en Mozaïek Wonen.

Ik heb nog wel een kritische opmerking over Dura Vermeer. We hadden een mooi plekje gevonden om een jeu de boulesbaan aan te leggen. Dat staat al jaren op ons verlanglijstje rondom de nieuwbouw van Gouwestein. Het verzoek aan Dura Vermeer om daaraan mee te werken is wel erg slordig behandeld. In eerst instantie kregen we helemaal geen reactie en uiteindelijk kwam er een belachelijk aanbod op tafel. Wees dan ook stoer en vertel ons direct dat je daar niet aan mee wilt doen.

Overigens gaat die baan er wel komen. Op een klein terreintje tussen Gouwestein en de Noorderstraat komt een baan van 13 bij 3 meter. Dat kan dank zij een genereuze bijdrage van de Stichting Jac. Bezemer aangevuld met geld van Gouwestein en het Wijkteam. Vanaf dit voorjaar kunnen we daar aan de gang. Wij willen wel eens weten welke straat kampioen gaat worden in dit leuke spel.

2012
November

De nieuwbouw in het Rode Dorp loopt volgens planning. De laatste woningen worden volgende week opgeleverd. Er staan momenteel nog een 7-tal woningen in de verkoop, deze gaan verhuurd worden en zij worden als de huurder het huis zou verlaten opnieuw in de verkoop gebracht. Wanneer de weergoden met ons zijn dan zal eind december de bestrating en het groen aangebracht zijn. Kortom, eind december zijn de werkzaamheden volledig afgerond.

Oktober
De voortgang in de bouw loopt voorspoedig, naar verwachting zullen de werkzaamheden inclusief de bestrating enzovoort eind van het jaar afgerond zijn. Blok 1 t/m 4 zijn inmiddels allemaal verhuurd, de laatste sleuteluitreiking hiervan heeft vrijdag 21 september plaatsgevonden. Deze blokken worden begrensd door de Ferdinand Huyckstraat, de Noorderstraat en een deel van de Parkstraat.

Op dinsdag 25 september heeft de eerste sleuteluitreiking van een koopwoning plaatsgevonden. Van de vier koopblokken valt nog te melden dat de onverkochte woningen worden verhuurd, vermoedelijk zullen dit 19 woningen zijn. Daarmee wordt de verhouding tussen huur- en koopwoningen vooralsnog twee op één.
De laatste oplevering van in totaal 67 woningen staat gepland in week 44.

Blok 1 zal nog voor de bouwvakvakantie opgeleverd worden en eveneens zal de sleuteluitreiking aan de huurders plaats vinden.