Informatie/discussie avond mbt nieuwe ontwikkeling Zuidelijk Stationsgebied

Wanneer:
6 november 2013 @ 20:00 – 22:00
2013-11-06T20:00:00+01:00
2013-11-06T22:00:00+01:00
Waar:
Gouwestein
Van Bergen IJzendoornpark
2801 Gouda
Nederland

Op woensdag 6 november organiseren wij van 20.00 tot ca. 22.00 uur in Gouwestein een discussie over de ontwikkeling van het Zuidelijke stationsgebied. We nodigen u als bewoners van Nieuwe Park en Kadebuurt harte uit om met ons mee te denken.

Onze aanpak

Drie bewoners van de wijk Nieuwe Park, Geri van Ittersum, Stefan Morel en Peter Schönfeld hebben het initiatief genomen om een nieuwe ontwikkelingsvisie te maken voor het Zuidelijk stationsgebied Sinds juli zijn zij druk aan de slag. Niet (alleen) met een bureaustudie, maar vooral door een groot aantal belanghebbenden (“stake holders”) te spreken, zoals NS, Prorail, Arriva, winkeliersvereniging, kerk, banken, wooncorparaties etc.. Natuurlijk is er ook contact geweest met Multi Vastgoed en de Gemeente.

Allereerst willen wij duidelijk krijgen wat de visie is van die belanghebbenden op het zuidelijk stationsgebied: wat zijn sterke en zwakke punten van het gebied? Wat is de potentie van het gebied? Wat kan het gebied betekenen voor de verdere ontwikkeling van het OV-knooppunt, voor de ontwikkeling van de wijk en voor de ontwikkeling van Gouda en zelfs de regio? Hoe kan de trots van Gouda in het zuidelijk stationsgebied gestalte krijgen?

Wat willen we die avond bereiken?

U heeft als bewoner, een belangrijke “stakeholder”, van Nieuwe Park of Kadebuurt wellicht over deze vragen ook een idee: u woont er tenslotte. We vinden het belangrijk dat u zich daarover uitspreekt, zodat we alle ideeën kunnen verwerken in de nieuwe ontwikkelingsvisie. We hebben het op deze avond nog niet over de concrete inrichting van het gebied. Het gaat nu vooral om de betekenis van het gebied en de ontwikkelingskansen in kaart te brengen. Wat doen we deze avond?

  • We lichten onze aanpak toe.
  • We zullen met u brainstormen over uw visie op het stationsgebied aan de hand van de hierboven gestelde vragen. De centrale vraag hierbij is hoe we weer trots kunnen worden op dit gebied. Dat doen we in actieve werkvormen.
  • We bespreken hoe het plantraject verder zal verlopen

We hopen dat u met ons op deze avond mee wilt denken hoe het stationsgebied moet worden!

Mocht u nu al vragen, opmerkingen of suggesties hebben, dan kunt u terecht bij Geri van Ittersum (0182 510152), Stefan Morel (0182-512192) en Peter Schönfeld (0182 678939).

TOT WOENSDAG 6 NOVEMBER 20.00 UUR IN GOUWESTEIN