Zonnewijzer / sponsoren gezocht Reageren uitgeschakeld

Laat ik beginnen met het positieve nieuws. De gemeente zal toestemming geven om de Zonnewijzer op de kop van het Nieuwe Park te plaatsen. Dus komende van de Nieuwe Gouwe oostzijde zal je de Zonnewijzer in de toekomst zo zien staan.

Het herstel loopt helaas niet voorspoedig. In de afgelopen maand bleek dat de Zonnewijzer zodanig beschadigd is, dat het de technische capaciteiten van de GSG Het Segment te boven gaat, zoals het rechtbuigen van verwrongen staven en verregaande roest bij de knooppunten. Daarom is het wijkteam op zoek gegaan naar een bedrijf dat de nodige technische capaciteiten heeft. We zijn daarbij terecht gekomen bij het Goudse staalbedrijf Slangen Staal. Zij bleken erg goed op de hoogte te zijn van de erbarmelijke staat waarin de Zonnewijzer verkeert. Ook verklaarden ze dat ze graag mee willen werken aan het herstel van de Zonnewijzer en mee willen denken hoe dit met lage kosten gerealiseerd kan worden.

Een en ander betekent dat het wijkteam naar sponsors moet gaan zoeken, want alleen de zon gaat voor niets op, maar het herstel van de wijzer niet. Daarom wil ik iedereen vragen, die dit leest, om met suggesties voor sponsoren te komen die willen bijdragen aan het herstel van de Zonnewijzer en dit aan mij door te geven.

Peter Schönfeld