Whatsapp-groep Nieuwe Park een succes!

De Whatsapp groep “Buurtwacht Nieuwe Park” is al sinds 2 maanden actief. In eerste instantie is er begonnen met 13 aanmeldingen, inclusief de wijkagenten van Nieuwe Park. Inmiddels is dit gegroeid tot 21 deelnemers. De aanmeldingen zijn afkomstig van buurtbewoners verspreid over de gehele wijk. Iets om trots op te zijn met elkaar. Op deze manier kijken we namelijk met elkaar naar de veiligheid in onze wijk. Uiteraard zijn we nog op zoek naar nieuwe deelnemers die zich ook willen aanmelden voor de Whatsapp-groep! 

Tot op heden zijn er diverse meldingen binnengekomen op de Whatsapp groep, waaronder: het signaleren van verdachte auto’s, informatieverstrekking vanuit de wijkagent over het voorkomen van een poging tot inbraak, adviesvraag over de te nemen acties in verband met een open riool, het melden van een verdachte situatie met een meisje in het park en het signaleren van de overlast in de wijk.

Het oprichten van de Whatsapp-groep is een burgerinitiatief en is met name bedoeld om elkaar te informeren. De politie komt alleen in actie wanneer er daarnaast een melding bij 1-1-2 wordt gedaan, ondanks dat de wijkagenten deelnemen aan de Whatsapp-groep.

Whatsapp?

Steeds meer Nederlanders gebruiken de berichtendienst Whatsapp om elkaar te waarschuwen tegen bijvoorbeeld inbraken in hun wijk. Buurtbewoners maken speciale Whatsapp-groepen aan om verdachte, ongewone en/of bijzondere situaties in de wijk snel met elkaar te delen en daarop te handelen.

Whatsapp is een berichtensysteem op je mobiele telefoon dat gebruik maakt van een internetverbinding. Hierdoor hoef je geen kosten per bericht te betalen, zoals bij een SMS. Via Whatsapp wisselen buurtbewoners onderling makkelijk en snel informatie uit.

Ook aanmelden?

Wil je je ook aanmelden voor de Whatsapp-groep Nieuwe Park? Dat kan! Stuur je naam, adres en telefoonnummer door  en je zal worden toegevoegd aan de Whatsapp-groep.

Hoe meer aanmeldingen, hoe beter we met elkaar kunnen kijken naar de veiligheid in de wijk.