Warmtescan van de Goudse daken Reageren uitgeschakeld

Sinds enige weken heeft de gemeente een warmtescan van de Goudse daken op de site staan:  www.gouda.nl/dakscan
De Dakscan kan de mensen in Nieuwe Park een aardige indicatie geven van de mate van warmteverlies via hun daken, en dus of het zinnig is om na te denken om het dak te isoleren. Vanuit de gemeente zijn we er van overtuigd dat deze site de actie Gouda bespaart kan ondersteunen.

Wat is “Gouda Bespaart”?
Het project is een initiatief van de gemeente Gouda om u en andere woningeigenaren te ondersteunen bij het kiezen en uitvoeren van energiebesparende maatregelen voor uw huis. De gemeente werkt in dit project samen met Susteen BV, een gespecialiseerd bedrijf in energiebesparing.

Gas en elektriciteit steeds duurder
De energielasten van woningen zullen in de toekomst steeds hoger worden. Energiebesparing wordt dan ook steeds belangrijker. Gelukkig is in veel woningen een besparing van minimaal 30% op de energiekosten mogelijk. Alleen al door isolatie van dak, gevel en vloer kunt u vaak al meer dan € 600 per jaar besparen op uw energierekening.

Hoe werkt het project?
Als u zich aanmeldt, dan komt er een gecertificeerde adviseur bij u langs die in circa 1 uur uw woning op energieverbruik doorlicht. Het advies kost normaal € 75, maar omdat de gemeente meebetaalt (aan de eerste honderd adviezen), kost een advies € 35. De adviseur stelt onder andere vast welke isolatie, ventilatie en verwarmingstechnieken uw woning nu heeft. Dan wordt bepaald wat u kunt doen om energie te besparen en meer comfort te bereiken. U krijgt daarvoor een eenvoudig maar gericht maatwerkadvies. In het advies staan dus concreet de maatregelen die bij úw woning en úw woonsituatie passen. Naast het energieadvies ontvangt u een subsidie-advies en een offerte om de gewenste maatregelen uit te laten voeren. Door de verwachte deelname aan dit project kan u een aantrekkelijk prijsaanbod worden gedaan. U bent uiteraard tot niets verplicht. Besluit u (gedeeltelijk) tot uitvoering, dan wordt in overleg met u een plan van aanpak opgesteld. Vervolgens worden de maatregelen door gekwalificeerde bedrijven uitgevoerd en wordt het project door Susteen opgeleverd..

Voordelen van deelname
Deelname aan Gouda Bespaart heeft voor u verschillende voordelen:

  1. Het maatwerkadvies kost slechts € 35,- voor de eerste 100 woningen; voor elke volgende woning € 75,-.
  2. Op dit moment kunt u nog profiteren van een aantrekkelijke subsidieregeling van het Rijk waardoor u bij het aanschaffen van zonnepanelen een subsidie van 15% tot een maximum van € 650,- kunt krijgen.
  3. De gemeente Gouda heeft een aantrekkelijke duurzaamheidslening waarmee u tegen een zeer laag rentepercentage energiebesparende maatregelen kunt financieren. www.gouda.nl/duurzaamheidslening.

U kunt zich inschrijven via:
http://www.susteen.nl/diensten/gouda.html