Voorkom inbraak

Hoort of ziet u iets ongewoons? Bijvoorbeeld een persoon die op de uitkijk staat? Aarzel niet en bel direct 112. De politie kan dan wellicht een inbraak voorkomen en een inbreker op heterdaad aanhouden. Want met 112, daar vang je inbrekers mee.

Gaat u even de deur uit? Sluit uw ramen en deuren altijd volledig af en haal de sleutel uit het slot. Zorg daarnaast voor goede sloten op ramen en deuren.
Inbrekers vinden veel licht niet prettig. Zorg daarom voor voldoende licht rondom uw woning. Meer informatie over subsidie voor poortverlichting kunt u vinden op www.gouda.nl/poortverlichting.
Plaats geen meldingen of foto’s op social media over mogelijke afwezigheid. Verwacht u bezoek, maar gaat u even weg? Laat dit dan weten via telefoon of mail, maar plak geen briefje op de deur dat u even niet thuis bent.
In Gouda zijn al ruim 80 BuurtWhatsAppgroepen actief! Wilt u meer weten over de WhatsAppgroep in Nieuwe Park?

Laat niet alleen uw buren, maar ook politie en stadstoezicht weten dat u op vakantie gaat! Zo kunnen ook zij hier hun surveillance op aanpassen. Ga naar www.gouda.nl/vakantieservice om uw afwezigheid door te geven.