Van de sportmakelaar

De voorjaarsvakantie komt er weer aan (22 t/m 28 februari). Voor de kinderen uit de wijk betekent dit geen school, voor de ouders wordt het hierdoor vaak drukker. En in Coronatijd blijft het een rare periode voor iedereen. Zorg daarom goed voor jezelf en de mensen in je omgeving. Neem de tijd voor een praatje (op afstand) met de buren, kies net iets vaker voor groente & fruit en blijf zeker ook bewegen. In de vakanties zijn er diverse activiteiten die SPORT•GOUDA organiseert voor alle Gouwenaren. In de voorjaarsvakantie zijn er de volgende activiteiten. Doe jij ook mee? Houd je bij elke activiteit die je doet natuurlijk wel aan de maatregelen van het RIVM.

 

Gezinnen met jonge kinderen / zelfstandige kinderen:

  • Een speurtocht die je samen kunt lopen en de weg kunt ontdekken. Onderweg zijn er ook een paar opdrachten die je met elkaar kunt voltooien. Er zijn voor elk Gouds gebied 2 speurtochten. Een speurtocht van 2 km en een speurtocht van 5 km. De routes komen online te staan. Je kunt zelf een moment kiezen waarop je de route gaat wandelen.

Volwassenen:

  • Een wandelroute van 5 km waarbij je wandelt door de Goudse binnenstad. Onderweg komen er feitjes voorbij zodat je ook iets meer komt te weten over bepaalde plekken in de binnenstad. De route komt online te staan. Je kunt zelf een moment kiezen waarop je de route gaat wandelen.

Kinderen van 6 t/m 12 jaar:

  • Het beweegspektakel waarbij kinderen in groepen diverse spellen doen. Voor deze activiteit moet je wel reserveren en betalen via de webshop.

Kinderen van 6 t/m 14 jaar met autisme:

  • Sport & Autisme is speciaal voor kinderen van 6 t/m 14 jaar met autisme. Bij deze activiteit gaan de kinderen in kleine groepjes spelletjes doen. Geef je hiervoor wel van te voren op.

Kinderen van 0 t/m 4 jaar:

  • Elke dag in de voorjaarsvakantie komt er een filmpje online met een spelletje of een beweegtip voor de allerkleinsten. Dus ga samen bewegen en ervaar veel plezier!

Banen zwemmen in het buitenbad:

  • Ook kun je sinds 1 februari j.l. zwemmen in het buitenbad van het Groenhovenbad. Reserveer hiervoor in een tijdvak in de webshop.

Voor alle dagen en tijden zie de flyer. Wil je meer weten over de activiteiten? Kijk dan op www.sportpuntgouda.nl

Veel plezier, blijf gezond en blijf bewegen