Straatbieb Gouda laat je zien Reageren uitgeschakeld

Vanaf zaterdag 15 maart a.s. is er een nieuw fenomeen in Gouda: Straatbieb. Op diverse locaties verschijnen kleine boekenkastjes in het straatbeeld. Het recept is simpel: staat er een boek dat je interesseert, dan neem je het mee. Ruil het om voor een eigen exemplaar of breng het terug. Meer informatie op facebookpagina ‘Straatbieb Gouda’ en via www.goudabruist.nl.

Initiatiefnemer Alianne ter Veer geniet van het succesvolle resultaat. Binnen drie maanden na haar oproep om Straatbieb Gouda op te richten, wordt het plan realiteit. Vanaf half maart zijn overal in de stad boeken op zeer laagdrempelige wijze boeken te verkrijgen. Bezuinigingen dwingen (wijk)bibliotheken tot sluiten, particulieren hebben minder budget voor een abonnement. Velen van ons hebben echter een kast vol boeken, die je niet herleest maar wel een tweede leven gunt. Straatbieb Gouda knoopt vraag en aanbod aan elkaar. Het initiatief nodigt jong en oud uit tot lezen, praten over literatuur en het delen van favorieten en passies.

Bibliotheek Gouda draagt de Straatbieb een warm hart toe en heeft enkele boekenkasten en een flinke stapel jeugdboeken geschonken. Grafisch vormgevers van het Goudse 3MegaWatt hebben het logo ontworpen en gesponsord.

Straatbieb Gouda trapt af met boekenkastjes bij onder meer Van Bergen IJzendoornpark, Spieringstraat, Wilhelmina van Pruisenlaan, Eerste Kade, Houtmansplantsoen, IJsellaan, Joubertstraat en Turfmarkt. Er zijn tevens een aantal binnenlocaties; Bruisplaats (Vredebest), Speelwinkel (Raam) en Nelson Mandela centrum (Bernadottelaan). Het aantal Goudse straatbiebs zal gestaag blijven groeien. Wil je meedoen, meld je dan aan via Facebook of Gouda Bruist.