Reanimatiecursus Reageren uitgeschakeld

Woensdagavond 31 oktober hebben weer negen wijkbewoners zich bekwaamd in het reanimeren onder leiding van EHBO-vereniging Gouda. Het was hard werken, maar ook zeer gezellig.

Hieronder wat commentaar van de deelnemers:

Nogmaals bedankt voor het organiseren van de reanimatie cursus van 31 oktober. Was zeer nuttig. Ik was met name benieuwd hoe nu zo’n AED werkt en nu heb ik dus kunnen ervaren hoe dat gaat met zo’n apparaat. Ook het leren reanimeren voorafgaand aan de AED was goed. De cursus werd zeer professioneel gegeven.
Indien nodig kan dit alles zeer van pas komen. Verder was het fijn met wijkgenoten (nader) kennis te maken.

Mijn EHBO-kennis van 40 jaar geleden kon wel een actuele aanvulling gebruiken. Onze instructeur kon het allemaal boeiend vertellen. Hij waarschuwde ons voor spierpijn ten gevolge van de reanimatieoefeningen op de pop, maar die bleef uit. Het was een goed bestede avond en na 3,5 uur luisteren en doen gingen we met een lesboekje en een diploma op zak weer naar huis.

Op dit moment staan er 2 belangstellenden op de wachtlijst voor een eventuele nieuwe cursus, die we bij voldoende belangstelling zeker zullen organiseren. Twee keer per jaar zullen wij een herhalingscursus organiseren op locatie in de wijk.

Heeft u belangstelling?
Voor meer informatie
Anne-Marie Blok 0182 672141, wlb[at]xs4all.nl
Pieter Verhage 0182 524925, copi90.gouda[at]12move.nl