Politietoezicht in de vakantie

Tijdens de vakantieperiode wordt er door de politie extra gesurveilleerd in wijken waar dat nodig is. Wij baseren dat op inbraak-, diefstal- en overlastcijfers. De wijken waar minder of niet ingebroken wordt, zullen hierbij niet vergeten worden. Je kan als burger wel een afwezigheidskaart invullen. Dat gaat via de gemeente. Er zal dan op verschillende tijdstippen toezicht worden gereden, al geeft dit geen zekerheid.

Voorzorgsmaatregelen
Wat het beste werkt is om duidelijke voorzorgmaatregelen te nemen. Zorg dat er een lamp met tijdschakelaar aanwezig is die aangaat als het donker wordt.
Laat iemand in je omgeving de post ophalen. Inbrekers maken vaak een verkenningsronde en letten op volle brievenbussen. Die persoon kan dan ook de gordijnen een keer sluiten of het zonnescherm laten zakken.
Als je met de Camper op vakantie gaat. Zet die dan niet de hele week voor je deur. Inbrekers weten dan meteen dat je voor een langere periode weg zal zijn.
Maar het allerbelangrijkste is dat je alles goed afsluit. Zorg voor goede sloten. Een alarm of een camera helpt ook.

Insluipingen
Insluipingen gebeuren zowel overdag als ‘s nachts. Insluipers letten op open achterdeuren en ramen. Dat doen ze ook als bewoners thuis zijn. Ga je naar boven, of ben je bezig in de voortuin sluit dan je achterdeur af. Loop voordat je gaat slapen nog even een rondje door je huis en doe alles op slot. Doe de voordeur op het nachtslot. Voorkom dat een inbreker kan flipperen. Dat gebeurt door een dun stuk plastic langs de sluitnaad van de deur te halen, waardoor het slot opengaat.

Bel 112
Bij een verdachte situatie bel 112. Als je denkt dat het niet klopt, dan klopt het vaak ook niet. De politie rijdt liever een keer voor niets.