Platform Zuidelijk Stationsgebied

Inmiddels is de presentatie van het vernieuwde plan van Multi Vastgoed voor het zuidelijk stationsgebied geweest. Het plan omvat veel minder winkelruimte maar nog wel steeds een parkeergarage in het plangebied.

Er komen in ieder geval twee hele grote winkels: een super AH (1500 m2) op de hoek van het Stationsplein tegenover de kerk en waarschijnlijk een Mediamarkt op de hoek bij de Vredebest Spoorstraat.

Het expeditieverkeer voor de grote zaken gebeurt met te grote en te zware vrachtwagens, die gemiddeld vijf keer per dag zullen bevoorraden. Daarnaast gaan er ook nog veel kleinere vrachtwagens rijden voor de andere winkels.  Het expeditieverkeer komt het gebied binnen via de Vredebest en moet er dan via de Crabethstraat weer uit (of het van Bergen IJzendoornpark). Het verkeer van de Parkeergarage kan zowel via de Vredebest als de Kadebuurt rijden en dan via de Crabethstraat en het park er weer uit.

Bewoners maken zich grote zorgen over de extra verkeersintensiteit, het te zware vrachtverkeer (funderingen) en de verkeersdrukte in hun woonstraat.

Aan het einde van de Crabethstraat moeten de vrachtwagens de Kattensingel opdraaien en daarvoor hebben ze de twee volledige wegvakken nodig; het zal duidelijk zijn dat dit een heel gevaarlijk punt wordt! Ook de fietsers worden in het rapport niet meer apart vermeld. Volgens de verkeersanalyse van Grontmij kan het allemaal net, volgens de bewoners kan het NIET! In een brief aan de raad gaan de bewoners hun zorgen en twijfels uiten. Binnenkort kunt u de brief lezen op www.pzsgouda.blogspot.com