Opening Goudse Bomenroute

Op vrijdag 29 mei werd de Goudse Bomenroute officieel “geopend” in het Houtmansplantsoen. Na een enthousiaste toespraak en een ludieke handeling van Marc Meijer (Goudse Bomenstichting) was de opening een feit. Het gezelschap wandelde langs de eerste 11 bomen van de route tot in de tuin van het Willem Vroesenhuis.

In de stoet liepen mee leden van ons wijkteam en bewoners uit onze wijk en uit de Binnenstad. De Gemeente was vertegenwoordigd door Hilde Niezen, Marianne Driehuijs en Sanne Reijs. Verder waren er vertegenwoordigers van de Landelijke Bomenstichting, van Centric Gouda (de ontwerper van de app) en van het ontwerpbureau (folder). Er volgde nog een gezellige afsluiting in “Zoet en Zalig” op het Weeshuisplein.

De Goudse Bomenroute loopt langs 34 bijzondere bomen in het Houtmansplantsoen, Regentesseplantsoen en het Van Bergen IJzendoornpark. U kunt de bomenbordjes niet over het hoofd zien. Het zijn kleurige bordjes op een stevige paal. Het viel dan ook niet mee om de palen de grond in te krijgen. Meerdere keren moest een tweede poging worden gedaan omdat de boomwortels in de weg zaten. Maar het is Han Geurts gelukt met wat hulp van anderen om de klus op tijd te klaren en op de dag van de opening stonden alle 15 palen in het Van Bergen IJzendoornpark.

De route is opgenomen in de “xplre Gouda” app, die tijdens de wandeling geraadpleegd kan worden. Een papieren versie van de route is af te halen bij de VVV op de Markt.