Nieuw systeem voor meldingen openbaar gebied

Vanaf 1 juli werkt de gemeente met een nieuw meldsysteem voor het registreren en afhandelen van meldingen over het openbaar gebied: Slim Melden Gouda.

Nieuw systeem én nieuwe app
Inwoners die een melding hebben over iets in het openbaar gebied kunnen dit via www.gouda.nl/mog melden. En nu is ook de speciale app beschikbaar: Slim Melden Gouda. Met de app is het heel eenvoudig om een foto van de situatie bij de melding te voegen. Dit maakt het voor de gemeente makkelijker om de situatie goed in te schatten. U kunt bestaande meldingen bekijken op een kaart en zo direct zien of iemand anders de situatie al heeft gemeld. Wat nieuw is, is dat u aan de gemeente kunt doorgeven dat u óók last heeft van deze situatie, zonder dat u zelf opnieuw de melding hoeft te doen.

Gevaarlijke situaties
Natuurlijk kunt u ook nog steeds naar de gemeente bellen om een melding door te geven, via tel. 14 0182. Bij gevaarlijke situaties moet u zelfs altijd bellen, dan kan direct actie worden ondernomen als de situatie daarom vraagt.

Oude meldsysteem
Als u vóór 1 juli een melding hebt gedaan in het oude systeem dan wordt deze nog gewoon afgehandeld zoals u gewend bent. Heeft u hier vragen over? Bel dan via tel. 14 0182. U wordt sneller geholpen als u een meldingsnummer bij de hand heeft. Maakte u gebruik van de app MijnGemeente? Deze werkt vanaf 1 juli niet meer. U kunt vanaf deze datum de nieuw app gaan gebruiken: Slim Melden Gouda. Deze is voor Android en iOS beschikbaar.

Bron: www.gouda.nl