Nederlands leren in de wijk

Nederlands spreken, vooral goed Nederlands spreken is niet voor iedereen gemakkelijk. Zeker niet als je opgegroeid bent in een ander land. En Nederlands is ook nog eens een moeilijke taal om te leren. Daarom wil het wijkteam een handje helpen.

Hoe dan?
We willen één keer per week overdag een bijeenkomst van ongeveer een uur organiseren voor vrouwen en daar praten over een bepaald onderwerp. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld eten, school, feesten, gezondheid, familie. Deze thema’s worden door de deelneemsters zelf gekozen. Je kunt daarna thuis aan de slag met het Nederlands dat bij dit thema hoort.

Waar dan?
Omdat het wijkteam geen eigen ruimte heeft, willen we de bijeenkomsten houden bij de deelneemsters thuis. Dat gaat bij toerbeurt, zo komt iedereen een keertje aan de beurt.

Wanneer dan?
We denken om te beginnen aan een keer of vijf. We starten na de kerstvakantie, dan kunnen we de tijd tussen nu en de kerst gebruiken voor het inventariseren van de wensen van de deelneemsters. Na deze vijf bijeenkomsten kunnen we zien hoe (en of) we verder gaan.

Wat kost het?
Er zijn geen kosten aan verbonden. De gastvrouw zorgt voor een kopje thee of koffie, dat is alles. Materiaal wordt door het wijkteam verzorgd.

Wie geeft die Nederlandse les?
Deze eerste vijf bijeenkomsten worden georganiseerd door mij. Ik ben Marijke van Ittersum, gepensioneerd docente Nederlands. We zijn aan het uitzoeken of we hulp kunnen krijgen van een logopediste of studente logopedie die kan helpen met de uitspraak.

Hoe geef ik mij op?
Manon Vonk is contactpersoon. Als je denkt, dat is misschien iets voor mij, neem dan contact met haar op. Maar nu leest niet iedereen de wijkkrant, of kan de wijkkrant lezen. Als je iemand weet van wie je denkt, die lessen zouden best wel iets kunnen zijn, geef het dan door. Manon Vonk (Majoor Fransstraat, nummer 36, tel. 06 40281883)