Mirakels feest bij Stolwijkerschutsluis Reageren uitgeschakeld

De Gouderaksedijk in Gouda verandert zaterdag 27 april 2013 in een Mirakels festivalterrein. De feestelijkheden zijn van 11.00 tot 16.00 uur. Kom op de fiets of maak gebruik van de veerdienst vanaf Molen Het Slot.

Historische schepen uit de Museumhaven Gouda liggen in de havenkom. Op en rond het water zijn allerlei activiteiten voor jong en oud. Vaar door de sluis en een stukje door de polder, wandel met een gids door het buurtschap, bekijk oude foto’s en haal herinneringen op bij de ’leugenbank’.

Ga terug in de tijd en ontdek wetenswaardigheden over de geschiedenis van het buurtschap en het gebruik en de restauratie van de sluis. Kinderen kunnen hun sluiswachtersdiploma halen, er is een zangworkshop en voor de allerkleinsten poppenkast. Bekijk het volledige programma op www.koudestart.nl en zorg dat je niks mist.

Ook aan de inwendige mens is gedacht: er is gerookte vis, er zijn hartige en zoete taartjes en pannenkoeken.

Avondvoorstelling Het Mirakel van de Sluis
’s Avonds speelt de theatervoorstelling ‘Het Mirakel van de Sluis’, met in de hoofdrol de Stolwijkerschutsluis en zijn sluiswachter. Het verhaal vertelt de geschiedenis van de sluis, maar gaat ook over het leven van de sluiswachter. Voor dit door 18 acteurs, tienkoppig orkest en 50 figuranten gespeelde stuk is de locatie rond de Stolwijkerschutsluis omgebouwd tot een groot openluchttheater. Alle 500 kaarten voor de voorstelling zijn reeds verkocht.

Het Mirakel van de Sluis is een productie van de Stichting Koude Start met medewerking van meer dan 100 vrijwilligers uit Stolwijkersluis en de Goudse regio ondersteund door professionals.
Meer informatie www.koudestart.nl.