Lief & Leedstraatjes

Gouda bruist is onlangs met een leuk initiatief gestart; de Lief & Leedstraatjes. Dit initiatief is over komen waaien uit Rotterdam. Daar zijn inmiddels al 700 straatjes die meedoen aan dit initiatief.

In deze straten besteden bewoners extra aandacht aan buren die dat kunnen gebruiken omdat ze bijvoorbeeld ziek zijn of een partner hebben verloren, maar moeilijk de deur uit kunnen of veel alleen zijn. Een bezoekje met een bloemetje, iets lekkers, ansichtkaart of tekening kan dan opeens wat licht brengen. Als Lief & Leedstraat kun je ervoor zorgen dat er in jouw straat meer aandacht is voor elkaar, dat lief en leed met elkaar wordt gedeeld en dat niemand meer buiten de boot valt. Zo kun je als straat een Lief & Leedpotje met 75 euro contant geld aanvragen. Hiermee kun je gedurende het jaar een bloemetje, doos chocola of ander aardigheidje cadeau geven aan een buurman- of vrouw (of buurjongen of -meisje) die dat volgens jou echt verdient.

Ieder straat heeft twee gangmakers die het potje beheren en er bekendheid aan geven in hun straat, spullen worden door Gouda bruist aangeleverd. Met dit initiatief doe je een oproep aan iedereen in de straat om wat meer aandacht te hebben voor elkaar. Door Lief & Leed ontstaat meer saamhorigheid (‘nabuurschap’) via een klein, vriendelijk gebaar. Het potje geld is alleen een hulpmiddel, maar moet niet de motivatie zijn om aan dit initiatief mee te doen dit komt vanuit je hart en de motivatie om van jouw straatje een betere buurt te maken. Hoe meer straten in Gouda meedoen hoe beter! Als je het geld niet wilt ontvangen, omdat mensen geen krappe beurs hebben, kun je je nog steeds aanmelden als Lief & Leedstraat, want naast het bedrag ontvang je als gangmaker ook het startpakket, uitnodigingen voor bijeenkomsten van gangmakers en leuke ideeën voor acties.

Als je dit een leuk initiatief vindt en je wilt als gangmaker aan de gang kun je je aanmelden bij Gouda bruist.