Help mee met de bijenberm

Aanleg bijenberm
Nu komt het allerleukste! Het zit al enkele jaren in de planning om de slootkant van de Winterdijk om te toveren in een voedselbank voor bijen. Nu gaat dat eindelijk gebeuren! Zaterdag 17 april gaan we aan de gang. We hebben al eerder een poging gedaan maar die is helaas mislukt. Dus hoog tijd voor poging 2.

Alleen gaat het ons echter niet lukken. Dus heb je zin om een handje te helpen dan ben je van harte welkom. Wat moet er gebeuren? Het gras moet gemillimeterd worden en daarna grondig geverticuteerd. Daarna kunnen we zaaien. We verwachten dat het verticuteren problemen op gaat leveren omdat er veel puin in de berm is gestort. Er zal dus veel met de hand moeten gebeuren. Dus stof je hark en je schep af en kom een handje helpen. We doen nog niet de hele Winterdijk, maar kijken eerst of deze aanpak werkt. We gaan aan de slag in het stuk bij de leibomen.
Datum: 17 april
Aanvang: 11.00 uur

Heb je zin om mee te helpen met de bijenberm? Meld je dan aan bij Manon Vonk tel: 06 40281883

Bijenhotel
Als er straks bloemetjes in de berm staan, moeten de bijen natuurlijk een plekje hebben om zich te kunnen voortplanten. Dus gaan we met NLdoet insectenhotels bouwen voor de buurt. Daarover volgt later meer informatie.