Halloween Reageren uitgeschakeld

Net als vorig jaar, was het ook nu weer griezelen in de wijk. Zaterdag 27 oktober gingen er maar liefst vijf groepen kinderen met begeleiding de straat op om oranje lichtjes te zoeken, waar ze aan mochten bellen.

Zestig kinderen hadden zich aangemeld en gingen “stuiterend” vol verwachting de wijk in. Sommige kinderen wisten van vorig jaar dat iedere deur spannend was, want wie deed er open, en wat voor traktatie kon je krijgen? De nieuwe kinderen, ook uit de nieuwbouw huizen, wisten nog van niets, maar kwamen er gauw achter.

Heksen en tovenaars met enge geluiden zaten er achter die voordeuren en in de tuinen ook  nog geheimzinnige figuren! Spannend waren de verhalen die bij de traktaties hoorden, zoals de heksenlimonade waar hersens in zaten, waar je heel slim van werd! En de butchershop waar afgehakte ledematen lagen, of die grote tuin waar een griezel zat te wachten tussen een grafsteen en diverse botten.

Best wel eng! Maar na het zoeken naar de enge schatten, kreeg je wel een traktatie! Een vingerlichtje, chocolade appels, scheetzakjes en heksenlimonade, ze vonden het allemaal prachtig! En na de droge maar best wel koude speurtocht stond er in Gouwestein warme griezelsoep klaar.

De lichten gingen uit en na het eten van suikerspinnen op verlichte stokjes en snoep, nog even lekker gek dansen met de lichtjes op griezelmuziek van de disco, want dat doen heksen, spoken en griezels als de beste! Daarna de verkiezing van de mooist verklede kinderen, die een cadeautje kregen, want wat waren alle kinderen ontzettend eng en griezelig verkleed!

Moe, maar tevreden gingen de kinderen in het donker ( gelukkig ) naar huis, en bij navraag bleek, net als vorig jaar dat ze wèèr lekker hebben geslapen!

Het was een geweldig feest voor de kinderen, en dat kwam door alle lieve hulp van veel vrijwilligers, de scholen met de traktaties voor de kinderen, de leerlingen met hun stageproject, Gouwestein en onze sponsors.

Namens het hele Halloweenteam, iedereen heel erg bedankt, en op naar volgend jaar!