Halloween Reageren uitgeschakeld

Zaterdag 1 november werd voor de vierde keer in Nieuwe Park Halloween georganiseerd. Het was weer een spannend en geslaagd verkleedfeest, waar kinderen vanuit de hele wijk aan mee deden. 

Iedereen werd dit keer ontvangen in de grote zaal van Gouwestein. Een prachtig met slingers, lampionnen en lichtgevende, soms geluid gevende maskers versierde zaal. Iedereen die wilde kon worden geschminkt en een papieren tas voor de later onderweg te ontvangen cadeautjes versieren. Wie durfde kon zich presenteren op de rode loper, een catwalk, aan bewoners van Gouwestein en ouders, die daar voorzien werden van een drankje en zelf gemaakte spookkoekjes. Een jury (zie foto) beoordeelde de kinderen op hun kleding en presentatie op de catwalk om na afloop in drie leeftijdscategorieën een prijsje voor de mooist verklede kinderen te kunnen uitreiken.

Het was wachten tot het donker genoeg was om met lampionnen en ouders als begeleiders met groepjes de wijk in te trekken. Op tien locaties werden de kinderen getrakteerd op een cadeautje van een lichtgevende oogbol tot een bekertje hersenlimonade of een zelfgemaakte marshmallow. Zoals altijd waren alle locaties spannend versierd en werden soms hele toneelstukjes opgevoerd.

Halloween is organisatorisch en financieel mogelijk dank zij de inzet van heel veel wijkbewoners. In het bijzonder dank aan:

  •  Rob Levering, bewoner van het nieuwe Rode Dorp, die met zijn klusbedrijf Halloween heeft gesponsord, evenals wijkteam Nieuwe Park (de corporaties mochten dit jaar ingevolge nieuwe richtlijnen niet meer vanuit leefbaarheid-budgetten bijdragen);
  • Marianne Waalwijk (heks in het park), bewoners van Van Beverninghlaan 15, Van Swietenstraat 19, Piersonweg 1, Het Thomashuis, Merijntje Gijzenstraat 6, Parkstraat 2 en 8, Majoor Fransstraat 18 en 36 als Halloweenlocaties;
  • Zorgcentrum Gouwestein;
  • Firma Bunnik voor het bieden van opslagruimte voor de Halloweenspullen;
  • GSG Praktijkschool Het Segment, leerlingen Jamie en Jordie en docent Jos Hopman, die pompoensoep voor ons brouwden;
  • de jongedame, die vanuit haar maatschappelijke stage, overal waar nodig een helpende hand bood;
  • en natuurlijk ons organisatieteam met Rob Levering, Lianne van Rooijen, Marleen de Rooij en Manon Vonk. Er is heel veel tijd gestoken met oog voor de kleinste details in het voorbereiden van Halloween. Alles is weer opgeruimd en geordend opgeslagen.