Guerrilla gardening Nieuwe Park

Hoera, de lente is begonnen! Doe mee om onze wijk groener te maken. Dan staat binnenkort alles mooi in bloei.

In het nieuwe park lijkt steeds minder te bloeien, door bouwprojecten en bezuinigingen ziet het er kaal uit. Dit laten we toch niet zomaar gebeuren: Het is tijd voor actie! Daarom starten we het initiatief ‘Guerrilla Gardening Nieuwe Park’. Wat betekent dat? We gaan de strijd aan tegen de kaalslag doormiddel van kleine groene initiatieven om de wijk er fleuriger uit te laten zien. Die kun je zelf uitvoeren. Dit hoeft niet veel tijd en energie te kosten. Denk bijvoorbeeld aan

  • stoeptegel eruit, plantje erin
  • adopteer een boomspiegel en maak er iets moois van
  • fleur je balkon op met bloemetjes
  • zet een plantenbak voor de deur
  • poot een klimroos tegen de gevel
  • zaai op een braakliggend stukje wild bloemenzaad

Als iedereen een klein beetje tijd investeert in het groen, dan ziet de wijk er binnen de kortste keren stukken fleuriger uit. Dus sluit je aan bij de groenbeweging en geef je op.

Ben je zelf al actief? Misschien kun je ook je buren aansteken met het groene virus. Ons initiatief wordt ook gesteund door het wijkteam en mozaïek wonen. Daardoor kunnen we op de dag van het park (zaterdagmiddag 25 mei) een kleine groene attentie schenken aan de deelnemers als start van dit project.  We komen in actie tot de wijk er weer fleurig en groen uitziet. Doe mee: knip de bon uit en lever hem in op de Majoor Fransstraat 36.

Groen guerrilla Nieuwe Park