Goudse burgemeester doet het licht uit tijdens Geluksroute Reageren uitgeschakeld

Op 29 maart 2014 vindt in Gouda de allereerste Geluksroute plaats: een route door de Goudse (binnen)stad waarbij bedrijven, winkeliers, verenigingen en particulieren gratis ‘geluksactiviteiten’ aanbieden. De dag wordt afgesloten met een concert dat samen met het Wereld Natuur Fonds wordt georganiseerd in het kader van Earth Hour. Precies om 20.30 uur dooft Goudse burgemeester Milo Schoenmaker de lichten, waarna bezoekers een uur lang kunnen genieten van een optreden in het donker.

Geluksroute
Tijdens de Goudse Geluksroute op 29 maart laten Gouwenaars zien welke mooie initiatieven er in hun stad zijn. Op meerdere locaties in de binnenstad vinden dan uiteenlopende geluksactiviteiten plaats. Zo is er een stiltewandeling, worden er concerten gegeven, kunnen deelnemers op zoek gaan naar ‘geluksstenen’ en geven winkeliers cadeautjes weg. Ook kan een kijkje worden genomen bij de ‘Straatbiebs’ die door Gouwenaren gemaakt zijn om het lezen te bevorderen. Iedereen kan zijn eigen route lopen, en alle activiteiten zijn gratis. Informatie over deelnemers, locaties en tijden staat op http://steden.geluksroute.nu/gouda/portfolio/wall-of-fame-0182/

Earth Hour
Wat past nu beter bij de Geluksroute dan het doorgeven van de aarde aan de volgende generatie? Daarom zal ook het WNF vertegenwoordigd zijn op de Geluksroute, met drie geluksactiviteiten. Diezelfde dag, op 29 maart, organiseert het WNF ook Earth Hour: om 20.30uur gaat dan overal ter wereld één uur het licht uit. Met deze krachtige symbolische actie
geven elk jaar vele miljoenen mensen, bedrijven, organisaties en gemeenten een signaal dat we zuiniger moeten omgaan met onze aarde. In Gouda zal ook de bekende Sint-Janskerk ‘op zwart’ gaan, met dank aan de gemeente en CityTec. Meer informatie rondom Earth Hour staat op www.wnf.nl/nl/earth_hour.

Concert in het donker
’s Avonds is er een gezamenlijk concert van de Geluksroute en het WNF in een bar aan de Spieringstraat 113. Om 20.20 uur doet burgemeester Milo Schoenmaker het licht uit en kunnen de bezoekers in het donker luisteren naar muziek van onder meer Dion Jansen en Petr Hora (Duo Snoeshaen), de organisatoren van het Goudse muziek- en kleinkunstfestival Huiskamer van de Stad op 1 juni a.s.