Feestelijke opening Rode Dorp zaterdagmiddag 22 juni Reageren uitgeschakeld

Op 22 juni wordt op de kruising tussen de Parkstraat en de Noorderstraat gevierd dat het nieuwe “Rode Dorp” klaar is. Er worden tenten, tafels en stoelen geplaatst en de beide wegen zullen die middag afgesloten zijn. Het feestprogramma ziet er als volgt uit:

13.45 uur – dansen

  • Kinderen van het Rode Dorp gaan onder leiding van Malika Vermeij en enkele ouders een “streetdance” oefenen in Gouwestein. Deze dans zullen ze bij de officiële opening gaan opvoeren.

14.00-15.30 uur – aanleggen geveltuintjes

  • Er zal een tuincentrum aanwezig zijn met geschikte plantjes en aarde. Deze kunnen met 50% reductie worden aangekocht. Per huis wordt max € 10 subsidie gegeven. Bovendien zijn er geveltuinervaringsdeskundigen aanwezig, die advies kunnen geven. Ook is er een deskundige met nestkasten voor gierzwaluwen, die aan de huizen bevestigd kunnen worden.

14.00 – 17.00 uur – Speurtocht

  • Er vindt dan een spannende fotospeurtocht plaats door de wijk, bedoeld voor jong en oud of in familieverband. De foto’s hangen verspreid en tonen elementen uit de wijk.

15.30-17.00 uur – spelen

  • Familie spelen onder leiding van Sport.Gouda. Verschillende families (een ouder met één of twee kinderen) nemen het op tegen bijvoorbeeld hun buren. Het soort spelen is nog niet precies bekend, maar gedacht wordt aan Jeu de boules, touwtrekken, zaklopen en dergelijke.

17.00-17.15 uur – officiële opening

  • Officiële opening door een bewoner van het oude Rode Dorp, twee jonge bewoners van het nieuwe Rode Dorp en de wethouder, waarbij een object wordt onthuld dat de verbinding tussen het oude en nieuwe Rode Dorp symboliseert.

19.00 uur kennismaken, napraten, drinken en eten van zelfgemaakte hapjes

Verder kan men gedurende de middag:

  • limonade drinken en snoepjes eten
  • rode ballonnen oplaten voor en door de kinderen
  • zich uitleven op het springkussen.

Het bovenstaande programma wordt georganiseerd door bewoners van de wijk: Monique Havelaar, Malika Vermeij, Manon Vonk, Azzouz en Hannan Khoukhi, Mohammed Baldane, Pieter Verhage, het wijkteam van het Nieuwe Park, Mozaïek Wonen, Dura Vermeer en de Gemeente (de laatste vier organisaties sponseren ook).