De herplaatsing van de Zonnewijzer in een stroomversnelling Reageren uitgeschakeld

In de afgelopen maand is de reparatie en herplaatsing van de Zonnewijzer in een stroomversnelling gekomen. Allereerst kan geconstateerd worden dat de financiën voor het Zonnewijzer Project rond zijn. Dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds, van Bunnik’s Logistics en daarnaast een schenking van de Stichting Jac. Bezemer aan de bewoners van het van Bergen IJzendoornpark ten bate van de Zonnewijzer is er voldoende geld om de reparatie en herplaatsing van de Zonnewijzer te laten doorgaan.

Daarom is het Goudse bedrijf Slangen staal afgelopen maand begonnen met de reparatie en heeft die in twee weken tijd naar volle tevredenheid van het wijkteam voltooid. De gerepareerde Zonnewijzer ligt nu te wachten om geverfd te worden in de uiteindelijke kleuren om daarna de specifieke cijfers en tekens te krijgen. Dit onderdeel van het werk zal door het wijkteam en andere vrijwilligers worden uitgevoerd. Wel doe ik hierbij een oproep aan een ieder die weet hoe je zonnewijzers moet beschilderen en waar de tekens moeten komen. Wel hebben we natuurlijk veel foto’s van de oude Zonnewijzer, maar expertise op dit gebied is zeker welkom. Het verven en de becijfering zullen in de komende maanden worden uitgevoerd.

Het aanleggen van de fundering (de Zonnewijzer met sokkel weegt 8 à 9 ton) zal ook door het wijkteam worden uitgevoerd met de nodige hulp van de Goudse Betoncentrale. De gemeente heeft toegezegd het transport voor haar rekening te zullen nemen.

Het is de bedoeling deze herfst de Zonnewijzer te plaatsen op haar nieuwe locatie op de kop van het Van Bergen IJzendoornpark.