Dag van het park op 25 mei trekt veel bezoekers Reageren uitgeschakeld

De vierde editie van de Dag van het Park trok veel bewoners van nul jaar tot de honderdjarige mevrouw De Jong van Gouwestein. Goed te merken is dat de wijk heel wat nieuwe bewoners heeft gekregen, die naast de bekende gezichten volop aanwezig waren om te genieten van het koor Kwartslag, waar meerdere wijkbewoners in zingen, een gelegenheidsband met o.a. Gerwin en Hamid uit de Van Strijenstraat en DJ Patrick en co of om iets te kopen in een van de stands met kunstwerkjes. Voor de kinderen waren er activiteiten als schminken en een glitter tattoo zetten, bekertjes versieren of als standbeeld vastgelegd worden door fotograaf Geri. Voor de graffitiworkshop van VijfB, nieuwe ondernemers in de Spoorstraat, die met andere creatieve startende ondernemers op initiatief van het wijkteam het gebied weer positief invullen, stond de hele dag een rij met kinderen om met de kunstenaar een eigen werk te maken. In de grote zaal stond een grote stand met kleurrijke tuinplantjes. Bewoners, die zich hadden aangemeld voor de groenguerilla (het opfleuren van het openbaar gebied met bijvoorbeeld geveltuintjes, zie www.nieuwepark.nl), konden hier door het wijkteam en Mozaïek Wonen gesponsorde tasjes met drie planten ophalen.

Maar het grootste succes was misschien wel de jaarlijkse taartenwedstrijd. Tien prachtig versierde en heerlijke taarten en twee schalen met petit fours werden door bewoners binnen gebracht. Allemaal winnaars. De jury, bestaande uit mevrouw Rietkerk en mevrouw Spek, had het dan ook moeilijk om een keuze te maken wie de eerste prijs zou winnen. De blauwwitte zoete taart van een bewoonster van het nieuwe Rode Dorp werd door het uiterlijk, smaak en ongetwijfeld vele uren werk die er in waren gestoken doordat alles handwerk was, nummer een. De knalroze met bloementjes versierde taart van een jongere van de Crabethstraat kreeg de aanmoedigingsprijs. Dankzij de vele bezoekers waren de taarten, evenals de hartige hapjes geleverd door Gouwestek, aan het einde van de middag schoon op.

2014 lustrum: meedenken / meedoen?

De weersvooruitzichten waren zo slecht dat we dit keer te gast waren in Gouwestein, waarvoor onze dank! Volgend jaar mei vieren we het eerste lustrum van De Dag van het Park in het Van Bergen IJzendoornpark. Vindt u het leuk om mee te denken over de invulling of actief bij te dragen op de dag zelf, neem dan contact op met een van de leden. Direct na de zomer starten we weer met de voorbereidingen onder leiding van Marianne Waalwijk (Crabethstraat), de kunstmakelaar van de wijk en met wijkteamlid Manon Vonk (Majoor Fransstraat), Sjouk Engels (Van Vreumingenstraat), Marleen de Rooij (Helena Servaesstraat) en Wilma Neefjes (Van Bergen IJzendoornpark).

Nieuwe wandeling: beeldenroute

Dan zou ik nog bijna de beeldenroute vergeten… De Dag van het Park stond dit jaar in het teken van kunst. Daarom is er een wandeling beschreven langs kunst(projecten) in onze wijk. En dat zijn er heel wat, mede doordat veel bewoners zich hier actief voor inzetten, zoals onze kunstmakelaar. U kunt deze wandelroute, evenals de eerdere routes door de wijk in het teken van cultuur, nestkasten, flora en fauna in het park, downloaden van de website www.nieuwepark.nl.Ook is het mogelijk om een mp3-speler te lenen en u al lopend door de wijk te laten informeren door bekende wijkbewoners over de soms al eeuwenoude geschiedenis van Nieuwe Park.