Bouwplan Crabethstraat

Oktober 2020

In het bedrijvenpand Crabethstraat 38, hoek Crabethstraat/Crabethpark worden binnenkort 15 kleine appartementen gerealiseerd. De omwonenden van dit pand zijn van de zomer over deze plannen geïnformeerd via een huis aan huis brief van de eigenaar van het pand: Qmulus Vastgoed. In deze brief wordt een overzicht van de verbouwplannen gegeven.

In de kapverdieping zal er enkel aan de binnenzijde (patio) van het pand een extra dakkapel komen. De gevels en daken zullen aan de straatzijdes ongewijzigd blijven. Gelet op de nabijheid van het station zullen er voor deze appartementen geen parkeervergunningen door de gemeente worden uitgegeven en worden er geen parkeerplaatsen in de straat toegekend.

In de tweede helft van oktober zal de verlening van de vergunning in de Goudse Post worden vermeld. De werkzaamheden kunnen dan beginnen en in het tweede kwartaal van 2021 worden afgerond.

Gedurende de bouwfase is het te verwachten dat de omwonenden overlast zullen hebben met name wat betreft het parkeren van de busjes van de bouwbedrijven. Hopelijk zullen de omwonenden hierover afspraken kunnen maken met de eigenaar om de overlast tot een minimum te beperken. De eigenaar heeft beloofd dat tijdens de sloop- en bouwwerkzaamheden er een contactpersoon vanuit de aannemer bereikbaar zal zijn. Dit zal door de aannemer t.z.t. kenbaar worden gemaakt aan de omwonenden. Voor meer vragen kunt u contact opnemen via
info@qmulus.nl of tel. 070 2008800.

Juni 2020

Architecten bureau DSH heeft voor opdrachtgever Blue Indogo CV een plan ingediend voor het transformeren van het bedrijfsverzamelgebouw aan de Crabethstraat 38 tot 21 appartementen. Het plan ziet er mooi uit. De buitengevels blijven voor het zicht hetzelfde alleen komt er een dubbele dakrand en wordt de nok zo’n 1,5 meter hoger.

Parkeren
De bewoners van de Crabethstraat zijn wel benieuwd waar 21 extra parkeerplaatsen moeten komen. Parkeren is in de Crabethstraat en in het Crabethpark lastiger geworden na het invoeren van het nieuwe betaald parkeren (je mag overal parkeren als je maar betaald). Met de vernieuwing van het Zuidelijk Stationsgebied verdwijnen daar ook nog eens 26 parkeerplaatsen op het Stationsplein en in de Vredebest.