Bomenroute door Gouda

Heeft u ze wel eens gezien? Die leuke bordjes die bij diverse bomen staan in het Van Bergen IJzendoornpark en het Houtmansplantsoen? Daarop kun je lezen wat voor soort boom het is. Tevens staan er verassende weetjes over de bomen bij vermeld.

Bomenstichting Gouda
Deze stichting signaleerde twee jaar geleden al dat deze bordjes na ruim 15 jaar aan vervanging toe zijn en heeft bij wijkteam Nieuwe Park en Binnenstad aangeklopt voor financiering. Beide wijkteams hebben enthousiast gereageerd en het is een gezamenlijk project geworden o.l.v. de Bomenstichting Gouda. Vorig jaar is een inventarisatie gemaakt van alle bestaande bordjes en een plan opgesteld. De bordjes zullen door de landelijke Bomenstichting worden vervaardigd.

Bomenroute
Met de vervanging van de bomenbordjes zagen wij de mogelijkheid om dan meteen een prachtige bomenroute door de Goudse binnenstad te maken. De locatie van bijzondere bomen leidde tot de volgende route: Houtmansplantsoen – Houtmansingel – Raoul Wallenbergplantsoen – Vroezetuin – Kleiweg – Regentesseplantsoen – Stationplein – Van Bergen IJzendoornpark (of in omgekeerde volgorde). Daarmee zullen meer bomen van een bordje worden voorzien dan nu het geval is en is Gouda een bijzondere wandeling rijker.

Wanneer gereed?
Op dit moment heeft de Bomenstichting nog niet voor alle Goudse boomsoorten een nieuw bordje gereed. Daar wordt nu hard aan gewerkt. Verwachting is dat we in het voorjaar alle nieuwe bordjes kunnen plaatsen. Daarnaast gaan we een folder maken met daarop de bomenroute zodat iedereen die kan lopen. We willen de route ook op de website van de VVV: www.welkomingouda.nl laten publiceren. Zo kan een ieder de route downloaden en op weg gaan om Gouda van boom tot boom te bekijken.