538 voor War Child Reageren uitgeschakeld

Op maandag 25 maart zendt radio 538 vanuit Gouda 24 uur lang live uit voor War Child. In de stad zijn al diverse acties in volle gang. Burgemeester Milo Schoenmaker gaf samen met de ondernemers van de binnenstad op Valentijnsdag nog een extra startsein aan de acties die in Gouda worden opgezet.Leerlingen van het ID College verkochten hartjesballonnen voor War Child en speciale stroopwafels in de vorm van een hart. De opbrengst was natuurlijk voor War Child. Burgemeester Schoenmaker riep de aanwezigen op om ook in actie te komen voor 538 voor War Child. Een greep uit de acties die in Gouda worden georganiseerd: een kunstveiling in het Huis van de Stad, verkoop van fairtrade koekjes bij Proeven, een tienerdisco door Participe, een kinderkunstveiling van de Speelwinkel en een speciaal huiskamertoneel optreden van Buuf & Buum.

538 voor War Child in Gouda 

De mobiele studio met de bekende dj’s van Radio 538, zoals Ruud de Wild, Edwin Evers en Dennis Ruyer zendt op maandag 25 maart live uit vanaf twee locaties in Gouda. ‘s Nachts komt de uitzending vanuit het ID College. Overdag komt de uitzending uit de mobiele studio op de Markt bij het Stadhuis.

Waar zetten we ons voor in 

Honderdduizenden kinderen raken door oorlog hun ouders kwijt. Het zijn verlaten oorlogskinderen die er helemaal alleen voor staan. Veel van hen belanden in de prostitutie of worden uitgebuit als kindsoldaat. War Child komt op voor deze verlaten kinderen. En zorgt ervoor dat ze op een veilige plek weer gewoon kind kunnen zijn. Dat ze hun nare ervaringen kunnen verwerken en een betere toekomst opbouwen. Voor €12 wordt 1 kind geholpen.

Wat kunt u doen

Kom ook in actie! Om zoveel mogelijk leuke acties te hebben in Gouda tijdens de 538 War Child actie is geen idee te gek! Op 25 maart is de uitzending uit Gouda, maar de acties kunnen al lang hiervoor beginnen! Wij zorgen ervoor dat alle acties in Gouda aandacht krijgen via de krant, social media en internet. Als u 538 kinderen helpt met uw actie, kom je zeker in de uitzending op 25 maart! Geen actie? Is geen punt; u kunt ook doneren op 35.38.23.538 van War Child. Vermeld wel in de omschrijving uit welke stad u komt. Want samen willen we in Gouda minimaal zoveel oorlogskinderen helpen als er in Gouda kinderen zijn. Dus 17.000 (aantal Goudse kinderen) x €12! Inspiratie nodig? Kijk op www.538voorwarchild.nl/actie

 

Aanmelden?
Bent u enthousiast geworden om mee te doen? Meld uw actie dan aan via www.538voorwarchild.nl/actie. U ontvangt dan ondersteuning bij je campagne en materiaal om uit te delen. U kunt ook eerst extra informatie inwinnen op www.538voorwarchild.nl/actie/tips-tricks-voor-jouw-actiewww.gouda.nl/538voorwarchild, bij Inge van de Kamp inge.vandekamp@gouda.nl  of Andrea Olieman andrea.olieman@gouda.nl of kijk op de facebook pagina van gemeente Gouda.